Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

SWS Sweat Seasonal, Spring Roads

31 May 2020 @ 09:00 - 17:00

€35,00

Eind maart verwelkomen we ‘De Lente’ met een rit van 133 km door de Vlaamse Ardennen.  We gaan zeker niet voor de meest platgereden kasseien en bergjes. We zullen ze wel zien liggen blinken en de flanken niet ontwijken maar kiezen de minder voor de hand liggende klimmetjes die daarom niet minder mooi zijn. Geen Kwaremont, Koppenberg, Paterberg of Taaienberg dus, wel een Kortekeer, Varent en Dokkerij. De Leberg is de uitzondering in dit parcours, waar we vooral de iets minder gekende stroken van de Vlaamse Ardennen willen verkennen.

SWS Sweet Seasonal Rides is een serie van 4 sociale groepsritten met elk hun eigen karakter. Met deze ritten willen SWS Cycling en Der Lokomotiv de seizoenswisels vieren. Elk van deze avonturen zal aan het atelier van Kris en Kim in Moorsel vertrekken en in klein peloton gereden worden.

De grootte van dit peloton kan variëren naargelang het parcours. De ritten willen een sociaal karakter hebben en zullen dus voor iedereen met een beetje training haalbaar zijn. 

Zoals we Kim kennen zal ze ons voor “den départ” verwennen met een super ontbijt waarvoor we ons best zullen mogen doen om die calorieën al fietsend weg te werken. Na de rit voorziet ze nog een spaghetti om te recupereren voor we de weg naar huis aanvatten.

Inbegrepen in de prijs:

* Een begeleide groepsrit op aangepaste wegen.

* Beperkte technische assistentie, door Bart Der Lokomotiv & Kris Seminck (die de ritten begeleiden)

* Kwalitatieve catering door Kim (ontbijt voor, bevoorrading tijdens en spaghetti na de rit) 

* Sportvoeding en -drank.

* De GPS-track van de rit.

* Fotoservice: Er zullen enkele Gopo’s aanwezig zijn in het peloton, de beelden hiervan komen online op onze Facebookpagina’s je kan ze daar downloaden of tag jezelf om ze aan uw profiel toe te voegen.

Richtlijnen:

*  Het dragen van een fietshelm is verplicht.

*  Iedere deelnemer verklaart houder te zijn van een verzekeringspolis Burgerlijke Aansprakelijkheid    ‘derden’

*  Onze ritten hebben een sociaal karakter. Dit willen we zowel naar de groep als naar buitenstaanders uitdragen. Tijdens de rit krijgen we mogelijk te maken met lekke banden, met mensen die minder ‘getraind’ zijn en het wat moeilijker hebben, met een wat moeilijkere passage in een bebouwde kom,  met een verkeerslicht hier en daar. Eerbiedig de wegcode en respecteer andere weggebruikers. Wees hoffelijk en probeer u niet te ergeren! Fiets gedisciplineerd twee aan twee of achter elkaar waar nodig. We racen niet, we fietsen samen.

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

Details

Date:
31 May 2020
Time:
09:00 - 17:00
Cost:
€35,00
Event Category:

Organiser

Der Lokomotiv, Cycling Adventures
Email:
info@derlokomotiv.com
View Organiser Website

Venue

SWS Cycling
Nootstraat 6
Moorsel, 9310 Belgium
+ Google Map